Mila

Met lijf, hart en ziel in beweging!

Mijn naam is Mila Verboeket, ik ben meer dan 20 jaar werkzaam als danstherapeut in de psychiatrie, jeugdhulpverlening en speciaal onderwijs. Mijn specialisatie is het begeleiden van jongeren en volwassenen met hooggevoeligheid en burn-out, die vastlopen in hun leven en tijdelijke ondersteuning nodig hebben.

Als professional, maar vooral ook als hoogsensitief mens weet ik als geen ander hoeveel energie het kan kosten om je steeds weer af te stemmen op de hectiek van alledag, en je staande te houden met alle interne en externe prikkels, negatieve gedachten, emoties, verwachtingen van jezelf en je omgeving.

Diverse opleidingen zoals Vaktherapie Dans, Mindfulness, Compassie (MBCL) en Acceptatie- en Commitmenttherapie (ACT), Bron-therapie (behandeling met energetische stoelen) hebben mij als therapeut en als mens enorm verrijkt.

Mede door een aantal ingrijpende verlieservaringen, waaronder het overlijden van mijn broer, heb ik veel over mezelf en het leven geleerd. Hoe belangrijk het is om te kunnen 'dansen in het moment' (mindfulness), niet te streng te zijn voor mezelf (compassie), te genieten van het leven dat ik nu heb, zonder steeds te moeten voldoen aan allerlei eisen en verwachtingen.

Het allerbelangrijkste levensthema voor mij is: het luisteren naar mijn hart en lijf én vertrouwen op mijn intuïtie, echter wel met beide voeten op de grond.

Met veel liefde werk ik sinds 2010 vanuit mijn eigen praktijk: Confidanza, betekenis: dans je leven en vertrouw! Mijn persoonlijke en aandachtgerichte benadering is gebaseerd op 4 belangrijke peilers:

 1. Liefde voor je lijf: liefdevol zorgen voor je lijf, grenzen respecteren, beweging en rust, voeding, acceptatie, stralen van binnenuit!
 2. Leven vanuit je hart: soepel bewegen tussen een gevoel van kwetsbaarheid en kracht, plezier, lichtheid, compassie, niet oordelen, passie, zachtheid.
 3. Terug naar je innerlijke bron: bewustwording en helderheid vergroten, jezelf zijn, loslaten oude patronen, je eigen ‘grootsheid’ oftewel innerlijke kracht ervaren. Stabiliteit en gronding ervaren. Vertrouwen ontwikkelen in jezelf en de wereld om je heen.
 4. Dans je leven: vrijheid, ontdekken, spelen, genieten, flexibiliteit, creativiteit ontwikkelen in omgaan met moeilijke situaties, ruimte creëren.

Mijn persoonlijke missie: Zowel jongeren als volwassenen ondersteunen om ‘lichter’ te leven vanuit meer bewust-zijn, compassie en vertrouwen; met gevoeligheid als kracht!

Wil jij ook dat je leven ‘lichter' wordt, je sneller herstelt van lichamelijke en emotionele klachten en weer meer kan genieten van het leven zoals het komt? Ik begeleid je liefdevol en professioneel op dit pad, zodat jij weer zelf weet welke stappen je kunt zetten door te luisteren naar je lijf, hart en ziel. Ik verheug me erop je te ontmoeten. Neem vrijblijvend contact met me op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

Hartelijke groet,

Mila Verboeket

Praktijkinformatie

Hieronder vind je meer PRAKTIJKINFORMATIE, waaronder KOSTEN EN VERGOEDINGEN, KWALITEITSBEWAKING EN KLACHTENPROCEDURE

Informatief oriënterend kennismakingsgesprek - kosteloos (20 minuten telefonisch of in de praktijk met een kopje koffie/thee)
Intakegesprek (inclusief schriftelijke behandelovereenkomst, behandelplan + administratie) € 75
Telefonisch consult € 60 per uur, voorbij het uur elke ingegaan kwartier € 15 erbij 
Behandeling/therapieconsulten/evaluatiegesprek € 75 voor één uur. 
Schriftelijke tussen- of eindevaluatie € 60
Groepstraining Mindfulness of compassietraining: € 300 inclusief BTW / via werkgever € 475 inclusief BTW
Groepstraining Mindfulness en Eten : €325 inclusief BTW / via werkgever € 544,50 inclusief BTW
Individuele training Mindfulness, kosten op aanvraag

De kosten van alle andere trainingen zijn afhankelijk van het aantal deelnemers tussen de € 250 en de 400 (staat vermeld bij het aanbod zelf). Via werkgever gelden andere tarieven. 

Alle kosten met betrekking tot individuele therapie zijn vrijgesteld van BTW. 

NVPA banner

 RBCZ Logo

 

Betaling

Indien je verhinderd bent dien je je minimaal 24 uur voorafgaande de afspraak telefonisch af te melden. Wanneer je je niet óf binnen 24 uur afmeldt, ben ik genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen tegen uurtarief. Je krijgt per consult een factuur per mail die je binnen twee weken dient te betalen.

Vergoedingen

1. Zorgverzekeraar:
Er zijn zorgverzekeraars die danstherapie/mindfulness geheel of gedeeltelijk vergoeden in aanvullende pakketten. Een actueel overzicht van zorgverzekeraars die vergoeden vind je op website van de FVB onder veelgestelde vragen. Je wordt verzocht zelf te informeren bij je zorgverzekeraar. Ook ben ik lid van de NVPA en sta ik onder de noemer van psychosociaal therapeut vermeld in de zorggids en op de website van de overkoepelende organisatie RBCZ. Je hoeft dan geen eigen risico te betalen, omdat de therapie vanuit de complementaire / alternatieve zorg wordt vergoed.

2. Vergoeding via werkgever:
In het geval van arbeidsgerelateerde problematiek kun je een beroep doen op je werkgever. Aanvragen via je werkgever of bedrijfsarts. Offertes op aanvraag mogelijk.

3. Gemeente:
In bepaalde gemeentes kan de sociale dienst iets voor u betekenen.

Kwaliteitsbewaking

Ik ben geregistreerd dans(vak)therapeut en opgenomen in het register voor vaktherapeutische beroepen (nummer: 1010000008). Dit houdt in dat de geboden kwaliteit is getoetst aan de door de Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen gestelde eisen. Te vinden op de site: www.registervaktherapie.nl. Ook ben ik opgenomen in de NVPA en RBCZ registers.

Om verder kwaliteit en professionaliteit te waarborgen ben ik lid van:

 • Nederlandse Vereniging voor Danstherapie (NVDAT)
 • Stichting Register Vaktherapie (SRVB)
 • Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB)
 • Vereniging voor Mindfulness (VVM)
 • Nederlands Verbond van Psychosociaal therapeuten (NVPA)
 • Stichting HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
 • Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG)
 • Een intervisiegroep vaktherapie dans- en beweging
 • Een intervisiegroep voor mindfulnesstrainers

Vanuit beroepsmatige en persoonlijke interesse blijf ik me verder ontwikkelen middels bij- en nascholing.

Niet tevreden?

Mijn streven is kwalitatieve zorg en begeleiding te leveren volgens de criteria van goed hulpverlenerschap zoals beschreven in de beroepscode van NVPA waar ik bij aangesloten ben. Het kan desondanks voorkomen dat je ergens teleurgesteld over bent. Indien dit het geval is, kun je het beste dit eerst met mij bespreken. Komen we er dan samen niet uit, dan verwijs ik je naar de klachtenprocedure voor zowel de FVB als de NVPA naar de geschillencommissie van de SCAG. Per 1-1-2017 ben ik aangesloten bij de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen, u vindt hier de cliëntenfolder: SCAG. Dit houdt in dat ik voldoe aan de Wet Wkkgz: kwaliteit, klachten en geschillen, erkend door het ministerie van VWS. 

 

Ervaringen

 

Mindfulnesstraining groep: 
"Mila, ik heb de training als zeer prettig en waardevol ervaren. Dat komt vooral ook doordat je zo'n fijn, warm en gevoelig mens bent, die vaak precies weet de vinger op de "zere" plek te leggen." Marjolijn

Individuele therapie: "Door jouw goede luisteren en aandacht, respect, begrip en inspiratie groeide mijn gevoel van eigenwaarde. Het was een enorme verrijking! Dankjewel! Anoniem

Individuele danstherapie :
"Voor mij was Mila de juiste persoon om voor mij een stukje levenswandel in te vullen. Jouw zachtheid en rust waren voor mij heel belangrijk om zelf ook beter daarbij stil te gaan staan. Dank daarvoor." Angela van Bebber

Individuele training Mindfulness:
"Via mijn werkgever heb ik een individuele mindfulnesstraining bij Mila gevolgd. Mijn verwachtingen waren hoog en het uiteindelijke resultaat nog beter dan verwacht. Het was precies wat ik nodig had! Mijn leven en werk zijn vol en druk, met een fulltime baan, gezin en druk sociaal leven heb ik geleerd rust te vinden in het moment en beter voor mezelf te zorgen." J.F., 34, vrouw

Mindfulnesstraining groep:"Mindfulnesstraining heeft mij aangereikt om meer te relativeren en daardoor meer rust in mijn hoofd te krijgen. Het zijn prettige bruikbare oefeningen. Als je de training als positief ervaart, wil je “het goede gevoel”ook daarna laten terugkomen, je blijft daarom investeren met oefeningen, lezen etc." M.T. , 60 jaar

Individuele danstherapie/mindfulness:
"Ik keek altijd erg uit naar de therapiemomenten. Je liet me bij binnenkomst altijd kort uitrazen om vervolgens met enorme kalmte te starten aan de behandeling.... keer op keer merkte ik dat ik met steeds meer rust na afloop naar buiten stapte. Bedankt voor je lieve - open - hartelijke - professionele benadering."Anoniem

Individuele mindfulnesstraining/ACT-therapie:
"Mila is een prettig persoon bij wie ik mezelf kon zijn. En als ik dat niet durfde zorgde zij er wel voor dat het wel lukte!" Anoniem

"De mindfulnesstraining heeft er voor mij voor gezorgd dat ik op een prettige manier meer rustmomenten gedurende de dag kan inbouwen, waardoor ik er weer tegen aan kan." T.J. ,34jaar

Individuele danstherapie:
"Ik voelde me een ander mens, na elke sessie en de therapie." 
Anoniem

Individuele gesprekstherapie (ACT)/mindfulnesstraining:
"Mila heeft een open persoonlijkheid, straalt rust uit en weet precies de kern te raken zonder een oordeel te vormen. Een echte professional met hart voor haar cursiste."
Margot

Individuele danstherapie:
"Mila heeft in een korte tijd en op een prettige, geïnteresseerde en warme manier, weer rust terug weten te brengen in mijn hoofd en lichaam. Ze heeft vooral mijn eigen kracht aangesproken en daardoor het vertrouwen gegeven dat ik het nu ook zelf kan."
Maaike, 35 jaar

Gesprekstherapie (ACT) /danstherapie: 

"Ik ben niet iemand die snel over persoonlijke thema's praat. Bij Mila voel ik me al snel op mijn gemak om dat wel te doen en steeds meer te gaan doen. Mila voelde mij goed aan, wat mij erg hielp. Mila gebruikte naast gesprekken ook verschillende andere werkwijzen. Dit werkte niet alleen erg fijn, maar was ook erg leerzaam en verhelderend. Ik heb veel geleerd. Soms waren er zeker moeilijke en intense momenten. Maar er was ook altijd voldoende ruimte voor momenten met een lach. Er was een fijne balans."
Anouk, 25 jaar

Individuele mindfulnesstraining:
"Lieve Mila, Toen ik je benaderde voor een op maat training Mindfulness, vroeg je mij waarom ik voor jou koos, uit het ruime aanbod op internet. Ik weet nog goed dat ik zei: uit de uitstraling van je site voel ik vertrouwen en voel ik dat je iemand bent die zelf toepast wat je een ander leert. Mijn voorgevoel klopte en werd keer op keer bevestigd. Mila, ik heb me veilig bij je gevoeld om mijn dilemma's te delen, je ging daar steeds zo liefdevol, teder en respectvol mee om. Je luisterde vol meeleven naar wat ik zei en ook naar wat ik niet zei. In een totaalacceptatie. Ik heb me zelden zo open durven stellen bij iemand en ontdekte en omarmde mijn eigen heldervoelendheid. Dit was eerst schrikken, maar ik besef nu de rijkdom en de impact daarvan op mezelf en mijn omgeving. En hoe belangrijk het is daar mindful mee om te gaan. Lieve Mila, zoveel dank. Ik weet dat onze paden elkaar weer zullen kruisen."
Ismahane

Mindfulnesstraining groep:
"Een hele fijne ervaring waarmee je jezelf met behulp van de mindfulnesstraining waardevolle handvatten kunt geven voor de rest van je leven."
Ammée Gruyters, 22 jaar

Mindfulnesstraining groep:
"Een rustige en ontspannen training waar je leert nadenken over jezelf en waar je in je waarde wordt gelaten." 
Eline