Wil jij weer gaan stralen? 

De training Mindfulness en eten is voor iedereen die graag meer bewuste (gezonde) keuzes wil maken in relatie tot eten, voeding en beweging. Óók geschikt voor deelnemers die al eerder een reguliere mindfulnesstraining hebben gevolgd.


Diverse thema's komen aan bod: automatische piloot, eten in relatie tot stress, emoties en negatieve gedachten, lichaamsbeeld en zelfbeeld, het Wijze Lichaam (lichaamssignalen en grenzen), acceptatie van jezelf en controle, de paradox van accepteren en veranderen, de jojo-spiraal (eten, zondigen, weer aankomen en schuldig voelen en jezelf bekritiseren), energiebalans, 7 typen honger, hooggevoeligheid/overprikkeld zijn in relatie tot eten (indien van toepassing), individueel voedings- en beweegplan indien wenselijk, 'waardenvol' / voluit leven en genieten.

"De training heeft me veel inzichten en handvatten gegeven en ik ben me véél bewuster van wat ik allemaal aan het doen ben op eet en drink gebied en vooral hoe ik hiermee om kan omgaan. Mila zelf brengt een unieke gave mee die vele malen meer effect heeft dan het uit en te na bespreken van de oefeningen. Ik ben dat de “Milafactor” gaan noemen."

Korinne, 46 jaar

 

 Voor wie? Als je:

  • minder op automatische piloot (onbewust) wil eten en meer genieten
  • bewuster en evenwichtiger wilt omgaan met je lichaam, eten en beweging
  • minder stress, verveling, innerlijke leegte en emoties wil 'weg-eten'
  • minder wil focussen op een modellen-lichaam, maar je eigen lichaam/gewicht/uiterlijk wil accepteren zoals het is
  • ontevreden bent over diëten (het jojo-effect)
  • Mindfulness wil leren integreren als positieve levenshouding in het algemeen

Bewuster omgaan met je lichaam, voeding en beweging, bevordert een optimale gezondheid. Je voelt je lekkerder in je vel. Wanneer je jezelf accepteert zoals je bent, straal je weer van binnen en van buiten.

Hoe ziet de verdiepingstraining Mindfulness en Eten eruit?

De groepstraining is opgesplitst en bestaat uit 2 delen van ieder 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. De nadruk van de training ligt op 'leren door ervaren' aan de hand van mindfulnessoefeningen, cognitieve oefeningen, mindful bewegen en oefeningen omtrent eten. De training is verdeeld in twee delen zodat je toch al feeling krijgt met wat mindfulness en eten voor jou kan betekenen zonder vast te zitten aan een lange training. De training heeft dus een basis en vervolg, dus je kunt er ook voor kiezen om alleen de basis te volgen (4 bijeenkomsten). Het meeste effect behaal je uiteraard met de lange training van 2 x 4 bijeenkomsten.

Daarnaast is er ruimte voor het bespreken en delen van de ervaringen. Hierdoor wordt de opmerkzaamheid verscherpt. Je onderzoekt je eigen mogelijkheden/tempo om bewuster om te gaan met eten en jezelf.


Wat wordt er van je verwacht?
Je ontvangt een intakeformulier om verwachtingen en motivatie te bespreken én daarna zullen we telefonisch of de training voor je geschikt is. De training is niet bedoeld voor mensen met een (acute) eetstoornis.
Effect van de training is het grootst wanneer je ook thuis 30 tot 45 minuten per dag oefent. Op een praktische en laagdrempelige manier kun je meditatie-ervaring opbouwen en leer je tijd te nemen voor jezelf, echter is deze training ook geschikt voor eenieder die al een mindfulnesstraining heeft gevolgd.

Praktische info:

Data: Start Training Mindfulness en Eten BASIS: maandag 15 mei, 22-29 mei, 12 juni 2017

Data: Start Training Mindfulness en Eten VERVOLG: maandag 19 juni, 26 juni, 3-10 juli 2017

 

INVESTERING:
Training Mindfulness en Eten BASIS: 
 4 bijeenkomsten van 19.30 uur tot 22.00 uur. Investering: € 200,00
Training Mindfulness en Eten VERVOLG: 4 bijeenkomsten van 19.30 uur tot 22.00 uur. Investering: € 125,00 (mits je ook het basispakket hebt betaald en de training zojuist bij Confidanza hebt afgerond). 

Het is aan te raden zowel de basis als vervolgpakket te nemen wil je mindfulness en eten daadwerkelijk integreren in je dagelijkse leven. Ook interessant als je al een mindfulnesstraining hebt gevolgd of ervaring hebt met meditatie en je wil verdieping in relatie tot voeding, zelf-acceptatie en lichaamsbeeld. 

Investering voor basis- en vervolgpakket: € 300,00 inclusief BTW bij betaling in één keer, inclusief werkboek, mp3-luistermateriaal, telefonisch intakegesprek. Via werkgever bedragen de kosten € 545, - inclusief BTW. Individueel traject op aanvraag.

 

Meld je nu aan via agenda. Voor zowel de basis als vervolg graag afzonderlijk. Welkom!