MindfulnessMINDFULNESSTRAINING : start 4 oktober 2017!!! Aanmelden via AGENDA.

Mindfulness betekent opmerkzaamheid, oftewel aandacht voor het hier en nu, zonder oordeel. Iedereen leeft vaak op automatische piloot, waarbij je je nauwelijks bewust bent van je gedrag, gevoelens, gedachten en fysieke sensaties. Door je aandacht in het hier en nu te brengen, leer je je gedachten niet op automatisch 'ingesleten sporen' te brengen en jezelf in denken, voelen en doen te herhalen. Je leert je bewust te worden van je keuzevrijheid in plaats van reageren vanuit je automatische piloot, door bijvoorbeeld je gedachten los te laten. Hiermee creëer je rust, ontspanning en vrijheid.

"De mindfulnesstraining van Mila is een van de mooiste cadeautjes die ik mijzelf ooit gegeven heb! Mila creeërt een warme, liefdevolle sfeer met ruimte en respect voor iedereen. Een ervaring voor het leven!" 

Heleen, 35 jaar

 

 

Mindfulness:

Mindfulnesstraining is een ervaringsgerichte training voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning in het omgaan met stress, pijn, moeilijke situaties of onprettige emoties, onrust, vermoeidheid, somberheid, negatieve gedachten. Ook voor jou als je de kwaliteit van je leven wil vergroten.

"Mila, ik heb de training als zeer prettig en waardevol ervaren. Dat komt vooral ook doordat je zo'n fijn, warm en gevoelig mens bent, die vaak precies weet de vinger op de "zere" plek te leggen." 
Marjolijn

"In de training werd gaandeweg de “samenhang tussen de dingen” duidelijk. De training heeft veel teweeggebracht en onder een bijzonder prettige en vakkundige leiding is er veel ruimte geboden om op een veilige en leerzame wijze te trainen. Dank je wel Mila, je hebt een bijzonder prettig “trainer stempel” op de training gedrukt."

A.H., 64 jaar

Resultaten:

  • Bewustworden van de automatische piloot
  • Effectiever omgaan met stressvolle situaties
  • Afname van (fysieke) klachten en hervinden van energie
  • Herkennen van en omgaan met negatieve en ondermijnende gedachten en patronen
  • Beter omgaan met emoties zoals somberheid, spanning, pijn, angst
  • Meer momenten kunnen genieten en 'ja' zeggen tegen het leven
  • Je beter staande houden in een druk leven, verbeteren van prestaties (werk, opleiding, gezin)
  • Beter omgaan met hooggevoeligheid (HSP)
  • Bewuster omgaan met problematisch eetgedrag (Mindfulness Plus-training)

 

Kennismaking:

Tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek (maximaal 30 minuten, kosteloos) informeer ik je graag over de inhoud van de training en bespreken we verwachtingen en motivatie en kijken we samen of de training voor je geschikt is.
Afhankelijk van je wensen en behoeften, kun je kiezen voor een individueel of groepsgerichte training van 8 bijeenkomsten. Als je je niet comfortabel voelt in een groep of je wilt dieper inspelen op een persoonlijk thema, dan is individuele mindfulnesstraining iets voor jou!

Inhoud training:

Mindfulnesstraining is geen theoretische, maar een ervaringsgerichte training. De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur per week. De nadruk van de training ligt op 'leren door ervaren' aan de hand van oefeningen, zoals: begeleide aandachtsoefeningen, ademhalingsoefeningen, mindful yoga, zit -en loopmeditatie. Verder is er ruimte voor het bespreken en delen van de ervaringen. Hierdoor kun je je opmerkzaamheid verscherpen. Samen in een groep onderzoek je je eigen mogelijkheden om bewuster in het leven te staan.

Wat wordt er van je verwacht?

Een open blik, dat wil zeggen nieuwsgierigheid om jezelf te onderzoeken, je gedachten, je gevoelens, je lichaamssensaties, je ademhaling. Dit vraagt soms moed en doorzettingsvermogen. Het kost tijd en energie om een nieuwe levenshouding te cultiveren.
Bereidheid om dagelijks 30-45 minuten te oefenen, om het effect van de training te vergroten.

Praktische info volwassenen:

Kennismakingsworkhop: Ervaringsgerichte kennismaking met Mindfulness + uitleg en theorie + tips voor dagelijkse toepassing. Kosten 25 euro.

Data 8-weekse mindfulnesstraining:
Woensdagochtend start 4 oktober, verder 11-25 oktober, 1-8-15-22-29 november 2017.

Tijdstip: Ochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur. Locatie: Yogapraktijk De Vlinder, Bolenbergweg 16a, 5951 AZ Belfeld

Investering:
De kosten bedragen € 300,00 inclusief BTW, inclusief een telefonisch kennismakingsgesprek, 8 wekelijkse bijeenkomsten, een uitgebreide werkmap, mp3-luistermateriaal met diverse meditaties.
Wanneer de werkgever de training betaalt, zijn de kosten € 475, 00 inclusief BTW.
De kosten voor individuele mindfulnesstraining voor 8 bijeenkomsten van 1,5 uur kun je opvragen.

Korting: Neem je deel aan de kennismakingsworkshop op 27 septemberl 9.30-12.00 uur dan ontvang je 20 euro korting op de totale investering (dus dan kost de training 280 euro).

Aanmelden via agenda of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kinderen

Mindfulnesstraining is een speelse en dynamische aandachtstraining voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Deze 8-weekse training is gebaseerd op 'Mindful Schools' en bevat ook elementen van een training Mindfulness ontwikkeld door Jon Kabatt Zin. David Dewulf heeft deze training ontwikkeld speciaal voor kinderen. Thema's: adem, lichaamssignalen, omgaan met stress, omgaan met impulsen, gedachten en emoties, gulheid en vriendelijkheid naar zichzelf en anderen, sociale omgang met leeftijdsgenoten.

Praktische info kinderen: 

Groep: maximaal 6 kinderen, leeftijd 9-12 jaar 

Data: 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur, woensdagmiddag voorjaar 2016.
Kosten:
€250,- inclusief BTW , inclusief eindevaluatie, wekelijkse mail over voortgang/bijzonderheden/inhoud, werkboekje en oefeningen op mp3, inclusief intakegesprek van een half uur met ouders en kind.
Aanmelden:
Heb je vragen of wil je je kind mee laten doen? Neem gerust contact met op of agenda voor aanmelden.

Jongeren

Confidanza heeft voor jongeren een krachtige en effectieve 8-weekse mindfulnesstraining ontwikkeld. Het gaat om jongeren met angst- of spanningsklachten of last van (examen-)stress, waarbij de klachten zich lichamelijk, psychisch uiten of op sociaal-emotioneel vlak. Iedereen is wel eens gespannen of slaapt een keer slecht. Maar het kan ook zijn dat stress- of spanningsklachten je dagelijkse functioneren flink belemmeren op school, thuis of met je vrienden. Je leert omgaan met spanning en leert deze geheel of gedeeltelijk te verminderen.

Voor jongeren die last hebben van stress, hyperventilatie, piekeren, slaapproblemen, onbegrepen fysieke klachten, onrust, faalangst is deze training uitermate geschikt.

Hoe?

Er worden verschillende actieve en aandachtsgerichte oefeningen aangeboden, zoals: oefeningen rondom ademhaling, lichaamsgewaarwording, visualisatie , mindfulness, aandachtsoefeningen en beweging. Iedere week staat één thema centraal. Ook worden er thuisoefeningen meegegeven.

Praktische info jongeren:

Groep: maximaal 8 deelnemers. Leeftijd 13 - 18 jaar
Data: 8 bijeenkomsten van 1 uur. Individueel traject: start elk moment mogelijk. 
Kosten:
€250,- inclusief BTW, inclusief intakegesprek ter waarde van €75. Individuele training ook mogelijk (kosten volgens uurtarief).
Aanmelden:
Heb je nog vragen of wil je je kind mee laten meedoen? Neem gerust contact met me op of klik op agenda voor aanmelden.

 

<<<<< Terug