BurnoutConfidanza1Energie in Balans is een bewegingsgerichte en inzichtgevende methode binnen danstherapie voor volwassenen waarbij er sprake is van een disbalans tussen draagkracht en draaglast. Het doel is stapsgewijs ervaren hoe je weer balans kunt krijgen in je energie, activiteiten en emoties. Daarnaast leer je inzicht te krijgen in factoren die hebben geleid tot deze klachten waarbij er gekeken wordt naar gedachten en innerlijke houding ten opzichte van draagkracht en draaglast.

 

 Voor wie?

Herken je je in één of meerdere van onderstaande kenmerken? Een diagnose burn-out of overspannenheid hoeft (nog) niet gesteld te zijn om te kunnen profiteren van deze heilzame therapie, eventueel ook in samenwerking met een psycholoog.

 • Heb je moeite met het aanvoelen van je fysieke en emotionele grenzen?
 • Is er sprake van een verstoorde balans tussen energie geven en krijgen, doen en zijn, actie en rust, hoofd en hart, spanning en ontspanning, kracht en loslaten.
 • Ben je voortdurend moe?
 • Heb je last van somberheidgevoelens (en er is geen depressie geconstateerd)?
 • Heb je verminderd of geen plezier meer in je werk?
 • Ben je perfectionistisch en heb je daar last van?
 • Pieker je veel?
 • Ga je alsmaar door, hetzij op wilskracht, je reserves?
 • Kun je niet meer genieten?
 • Ben je chaotisch geworden in handelen, krijg je je zaken niet meer geordend of georganiseerd?
 • Heb je een niet passende functie binnen je werkplek?

Hoe?

"Energie in balans" is gericht op vijf fases van herstel van burn-out:

 1. Lichaam en Zijn: het (h)erkennen van lichaamssignalen en het aanleren van ontspanningsoefeningen.
 2. Bewegen en Zijn: In beweging komen binnen mogelijkheden en grenzen
 3. Zelfbeeld: gedachten en gevoelens (eventuele herstart werk of fysieke activiteiten rondom huis)
 4. Energie in balans (reïntegratie)
 5. Terugvalpreventie: hoe blijf ik goed zorgen voor mezelf?

Er zal gebruik gemaakt worden van diverse oefeningen en werkvormen gerelateerd aan de danstherapie, zoals bewegingsoefeningen, improvisatie, ontspanningsoefeningen, stilte en ademhalingsoefeningen, inzicht- en schrijfoefeningen, thuisopdrachten. 

Een aantal thema's komen aan de orde, zoals: energie, balans, structuur, planmatig werken, contact met je lichaam, gedragen worden, je steunvlak uitbreiden, vertrouwen in je lichaam, balans tussen inspanning en ontspanning, grenzen, persoonlijkheidskenmerken, communicatie, verantwoordelijkheid, loslaten, conflicthantering.

Praktische info:

Data: informeer naar startdata
Groep of individueel: 10 bijeenkomsten van 60 minuten.
Kosten:
Individueel traject is 10 bijeenkomsten tegen uurtarief van €75, - exclusief intakegesprek (€75) (vrijgesteld van BTW). Waar mogelijk tweewekelijks bijeenkomsten zodat je voldoende tijd krijgt en praktische ondersteuning om te herstellen en werk te hervatten. Inclusief praktisch werkboek. 
Bij een groep van 2 tot 6 deelnemers zijn de kosten €385,00 inclusief BTW,exclusief intakegesprek (€75). Inclusief praktisch werkboek.

 

<<<<< Terug