DanstherapieConfidanza"Every issue we face with the body, is somehow linked to heart, mind and soul"

Danstherapie (vaktherapie dans) is een lichaamsgerichte en ervaringsgerichte vorm van psychotherapie voor mensen met stress, psychische of psychosociale problemen.
Vanuit holistische visie (lichaam en geest zijn één) wordt er bij danstherapie gekeken naar: hoe je beweegt in interactie met je omgeving (bewegingsgedrag), wat jou beweegt (je gedachten, emoties en ervaringen) en hoe jij je lichaam ervaart (lichaamsbeleving en lichaamsgewaarwording).

"De danstherapie met Mila heb ik als positief ervaren. Haar oprechtheid, openheid, eerlijkheid hebben een goede uitwerking op mij. Elke keer wist ze mij te raken en stap voor stap verder te helpen door echt te luisteren en de juiste vragen te stellen en door inzichtgevende oefeningen. Elke keer ging ik positiever en lichter de deur uit. Een echte aanrader. Zeker voor mensen die gevoelig zijn, net als ik. Ik ben wel vaker bij een therapeut/psycholoog geweest maar bij Mila voel ik mij echt op mijn gemak en gehoord. Je merkt dat ze in het gesprek in het 'nu' is en met volle aandacht met je meedenkt. Ze is een ster in het "in je eigen kracht zetten". E.G. , 33 jaar
 

 

 

Via dans, beweging, spel en gesprek kom je direct in contact met je lichaam en word je je bewust van je signalen, blokkades en emoties, maar ook krachten en mogelijkheden. Het bewegen en je lichaam zijn uitgangspunt om blokkades in het voelen, het denken, het lichaam en je relatie met anderen te beïnvloeden en zo de balans te herstellen.

Danstherapeutische methoden die gebruikt worden zijn: dansimprovisatie, adem- en lichaamswerk, stilte-oefeningen, Authentic movement, spelen en bewegen met spelmateriaal, Laban bewegingsanalyse (LMA). Enkele inspiratiebronnen zijn: dans de 5 ritmes van Gabriëlle Roth, natuur, beeldende kunst, verhalen, poëzie, de mens zelf.
Is praten over 'dat wat jou beweegt' middels gesprektherapie niet toereikend? Wil je meer energie, meer balans tussen je hoofd en je hart en je lichaam, leren luisteren naar je lichaam, minder rationaliseren, meer vertrouwen in je 'Zelf', meer genieten van wat je wel kan en wie je wel bent ? Dan is danstherapie iets voor jou!

"Mila heeft in een korte tijd en op een prettige, geïnteresseerde en warme manier, weer rust terug weten te brengen in mijn hoofd en lichaam. Ze heeft vooral mijn eigen kracht aangesproken en daardoor het vertrouwen gegeven dat ik het nu ook zelf kan."
Maaike, 35 jaar

"Ik heb Mila als een zeer warme hartelijke vrouw ervaren die echt maatwerk levert. Die echt luistert en aanvoelt wat jij nodig hebt en daar haar sessies op afstemt. Danstherapie heeft mij bewust gemaakt van mijn eigen blokades en patronen, maar ook inzichten gegeven hoe ik dingen anders aan kan pakken. Voor mij is danstherapie zeer de moeite waard geweest."
Chantal

"De danstherapie heeft mij het contact tussen hoofd, hart en lichaam teruggegeven. Ik kan nu met goede moed en positiviteit over mezelf en mijn omgeving weer vooruit! Bedankt Mila!" 

Daniëlle Soeter

Herken je één of meerdere probleemgebieden?

  • Spanningsklachten : te hoge of te lage spierspanning, hyperventilatie, slaapproblemen, onrust, ademhalingsproblemen, niet kunnen genieten, voortdurend piekeren.
  • Lichamelijke klachten (psychosomatisch) : slapeloosheid, buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, blessuregevoeligheid, gespannen spieren, extreme of steeds terugkerende vermoeidheid, onverklaarbare of onbegrepen (chronische) pijnklachten.
  • Leerproblemen : aandacht- en concentratieproblemen, onrust, faalangst, ontwikkelingsachterstand in (schrijf-) motoriek, weinig zelfvertrouwen, AD(H)D, overbeweeglijkheid.
  • Problemen in contact met anderen : spanningsopbouw in sociale contacten, neiging hebben om contacten te vermijden, zich terugtrekken. Te denken valt aan extreme verlegenheid, autisme of aan autisme verwante contactstoornissen.
  • Extreme gevoelens : depressie of somberheid, angst, hoogsensitiviteit, onzekerheid, faalangst, extreme boosheid.
  • Gedragsproblemen : aandachtsproblemen, druk, impulscontrole, agressie, subassertiviteit, pesten of gepest worden.
  • Problemen rondom school- of werksituatie : stress, concentratieproblemen, burn-out, niet kunnen ordenen, disbalans tussen werk en privé, gespannen, geen of slecht grenzen kunnen stellen, niet om kunnen gaan met hoge werkdruk.
  • Verwerken van ingrijpende gebeurtenissen: verlies, ziekte, ongeluk, geweld, scheiding.

Werkwijze Confidanza: 

Tijdens het kennismakingsgesprek is er aandacht voor je klachten en formuleren we samen een hulpvraag. Samen bespreken we welke behandelvorm van toepassing is of we bespreken een passend alternatief als dit nodig is. Ook kan het zijn dat er een samenwerking met eventuele andere behandelaars of betrokkenen wenselijk is (huisarts, psycholoog, homeopaat). Dit gebeurt uiteraard in goed overleg en alleen met jouw toestemming. Zowel de frequentie als de duur van de therapie of training is afhankelijk van de aard en de ernst van de problematiek, maar ook van je wensen of behoeften hierin. Je ontvangt een behandelovereenkomst en een behandelplan waarin wederzijdse afspraken, verwachtingen en observatie- en behandeldoelen worden beschreven. Tussendoor en aan het eind van de behandeling hebben we evaluatiemomenten zodat je samen met mij je eigen koers kunt bepalen.
Om hulp in te schakelen is geen psychiatrische diagnose nodig, echter kan danstherapie wel een bijdrage leveren aan verheldering van problematiek op verschillende gebieden, zoals werk, school, privé, relaties, zingeving.
Wil je vrijblijvend informatie over behandeling? Of wil je eerst 'voelen' of er een klik is? Neem dan gerust telefonisch contact met me op. Samen kijken we dan naar wat ik voor jou kan betekenen en of het zinvol is om een intakegesprek te plannen.

“Je hoeft geen dans -of sportervaring te hebben om op je eigen unieke manier te leren bewegen.” 


Confidanza biedt naast danstherapie ook trainingen en workshops op het gebied van mindfulness, Acceptatie en Commitmenttherapie (ACT), compassie en energetisch werk.

 

<<<<< Terug