Pluk de dag ConfidanzaHeb je een druk leven en ben je gefrustreerd tijdens je vakantie?

3 luchtige zomertips om bij jezelf te blijven

Misschien heb je al vakantie gehad, maar herken je wel de worsteling met het dagelijkse moeten. Lees dan vooral verder.

Heb jij ook een druk leven? Ervaar je last van de dagelijkse hectiek, het vele moeten, al die verplichtingen (die je jezelf oplegt)? Zelfs in je vakantie! Probeer jij ook als een dolgedraaide schroef alles te combineren, waarbij je ergens in je achterhoofd wel weet dat je ook tijd voor jezelf mag maken? Want vakantie is toch om tot rust te komen, te chillen, los te komen van alles dat jou in een te hoge versnelling brengt?

Het komt er gewoon niet van. De dag begint al met allerlei dingen die net even anders gaan, je kunt niet op routine starten, de koffie is op, de hond heeft zichzelf al uitgelaten, de afwas staat er nog van gisteren omdat de vaatwasser stuk is. Nog even dit doen, dan dat ophalen, dan je kind ergens naartoe brengen of een boodschap doen voor een ander, de boekhouding doen, ’s middags nog een stapel papieren wegwerken. Vooral omdat je volgende week weer aan het werk gaat. Pffffff. Frustratie komt uit je oren, je vermoeidheid slaat toe. De paniek is compleet. Je stelt je vragen over hoe je én voldoende rust kan nemen, het overzicht niet compleet verliest, en toch ook plezier kunt hebben. Want ja, tijdens vakantie (of een weekendje vrij) MOET je lol maken natuurlijk.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik vreet mijn hoed op als je dit niet herkent (of hoe ging dat spreekwoord ook alweer?).

Ik kom maar meteen ter zake om je een eindje op weg te helpen. Dus hierbij nog wat luchtige zomerse tips om te breken met je frustratie en mindful te zijn met alles wat er op je pad komt.
1. Verwacht niet dat alles opeens anders gaat nu je vakantie hebt. Wij mensen houden van structuur, hebben gewoontes die tijdens een vakantie niet opeens anders zullen gaan. Je zult sowieso misschien wel een aantal dagen nodig hebben om los te komen van de dagelijkse rompslomp voordat je echt kan waarnemen bij jezelf wat je nu precies wil. Let op: dit geldt ook voor de harde werkers onder ons die in het weekend tot rust willen komen. Je kunt niet in het water roeren en verwachten dat de modder meteen zakt en alles meteen helder wordt. Dus bouw je drukke doen af en verwacht geen wonderen. Tenzij je ECHT visualiseert wat je wil, hoe jouw droom vrije tijd eruit ziet, zodat je je al van binnen helemaal verheugt op wat er komen gaat.  Wil je hier meer over weten, dan kun je je in het najaar laten inspireren door de cursus Authentic Movement die ik geef. In no time terug naar jezelf!

2. Hoe flexibel ben jij? In de vakantie word je je bewust van je mate van flexibiliteit. Ik tenminste wel.  De dingen gaan net even iets anders, zoals al gezegd. Pak die kans om je hoge verwachtingen en de hoge snelheid even los te laten. Sta jezelf toe om in een vertraging te komen zonder per sé helemaal door te slaan naar de andere kant. Het complete loslaten. Vind een balans tussen vasthouden aan structuur en houvast én loslaten van verwachtingen en hoge eisen die je aan jezelf en aan je omgeving stelt. Geef jezelf de ruimte om te balanceren en dingen uit te proberen. Genieten is ook een kunst.

3. Experimenteer met tijd. Tijd en ruimte is namelijk iets wat wij in ons 3D-denken (aardse denken) vastleggen als een chronlogisch iets (gisteren, vandaag, morgen). Als je jezelf de ruimte geeft volledig te zijn in DIT moment, dan valt er een last van je af. Je hoeft niet de rugzak te dragen van het verleden om in het nu steeds maar aan te werken. Je kunt je leven niet achteruit leven! Dus pak je momenten zonder jezelf vanalles op te leggen. Genieten is niet verplicht, maar mag!

Voor iedereen die moeite heeft met loslaten tijdens vakantie of vrije weekenden, een uitnodiging om je leven Nu te leven! Ook als je werkt of druk bezig bent! Ik ga nu op wandelpad. Mijn vakantie begint ;-)

Wil je mijn E-zine ontvangen met artikelen, tips en nieuwe activiteiten, meld je dan aan op http://confidanza.nl/home.

Hartelijke groet,
Mila Verboeket

14-08-2017