Zelfvertrouwen Confidanza

Wat doe jij als je ergens van droomt, maar deze droom niet durft te verwezenlijken omdat je eigenlijk bang bent?

Ik had een tijdje terug met een dierbare vriend een luchtig gesprek over mijn dromen maar diep van binnen raakte het me enorm. Ik voelde dat ik mezelf tegenhield. Er kwamen allerlei ‘ja-maars’ tevoorschijn en ik stopte het grote verlangen weer terug in mijn hart, in een kamertje met een slot erop. Toch bleef het van binnen aan mij knagen. Pas maanden later besloot ik een businesscoach in de arm te nemen die mij kon helpen mijn dromen waar te maken. Ik wil het liefst van alles een grotere praktijk én een grotere praktijkruimte, zodat ik ook met grotere groepen kan werken.  Spontaan begon ik te visualiseren hoe het eruit zou zien alsof het er al was. Ik zie mezelf bijvoorbeeld dansen met vrouwen, die vooral op zoek zijn naar meer zichzelf zijn, plezier ervaren, het leven willen voelen, genieten. Ik zie mezelf voor grotere groep lezingen geven. Ik zie mezelf meer vanuit mijn kracht en natuurlijke flow ‘mijn ding’ in de wereld zetten. Jiehaa! Dat geeft ruimte, plezier en energie.

Gesprek tussen hoofd en hart


Ondertussen zijn er maanden voorbij gegaan waarin ik als ik terugkijk vooral in mijn hoofd er mee bezig was. Wat als ik dit doe, dan gebeurt er waarschijnlijk dat? Ken je dat, dat je in je hoofd al de hele route uit aan stippelen bent, je alle voetstappen die je gaat zetten alvast aan het berekenen bent? Maar dus eigenlijk niet echt in actie komt. Ik heb nog nooit zelf een pelgrimsroute gelopen, waar ik wel in mijn hart naar verlang. En zo zijn er nog meer dromen die al langer sudderen, ergens diep in mij, klaar om waarheid te worden. Met mijn businesscoach heb ik onderzocht wat het dan is dat ik zo in een vertraging kom. Natuurlijk kwamen er eerst ‘antwoorden’ in mij op als: “Het is er nog niet de tijd voor. Ik ben nog niet goed genoeg. Of wat als het mislukt? “ Mijn hoofd werpt dus allerlei weerstand op. Perfectionisme staat me dan soms nog in de weg.

"Perfect willen zijn maakt het resultaat niet altijd beter."

Diep in mijn hart weet ik dat ik groots ben, dat ik hier op Aarde ben op mijn kracht en talenten in te zetten voor jou en alle anderen die daar blij van worden. Dus ik begon mezelf ook af te vragen: “ Wat als ik nou die ene stap NIET zet? Jezelf ‘on hold’ zetten voelt tegennatuurlijk en kost een hoop energie kan ik je zeggen. Wie is er bij gebaat dat jij jezelf klein houdt, dat je een dam bouwt tussen je hart en je handen of je hart en je hoofd? Niemand dus! Hoogstens heb je er op korte termijn zelf profijt van, althans zo lijkt het, omdat je even niet verantwoordelijkheid hoeft te nemen voor dat wat jij te bieden hebt. Jouw talenten, jouw kwaliteiten, jouw levenskunsten.

Ik heb deze periode geleerd echt nog meer te gaan voor waar mijn hart blij van wordt. Mezelf in beweging te brengen op het juiste moment, zodat mijn handelen verbonden is met mijn bezieling. Dat dit proces gepaard mag gaan met frustratie, afstemmen, vreugde en energie. Dat dit alles er gewoon mag zijn. Dat IK er gewoon mag zijn met alles in mij.

Hoeveel meer moet je doen, ervaren, zijn om je eigen unieke pad te volgen?

Dat is wat ik me steeds afvraag. Het enige pad dat er voor mij is. Hoeveel diploma’s moet ik nog behalen om mezelf toestemming te geven om te delen wat ik al weet. En ja natuurlijk nemen we ook af en toe een zijweg, dat is ook helemaal oké. Diep van binnen voel ik dat het NU tijd is.

"Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we oneindig machtig zijn."
Nelson mandela (Inaugurale rede, 1994)

Waar geef jij jezelf toestemming voor?

Ik geef mezelf toestemming te groeien, te zijn, te ontdekken, te spelen, lief te hebben, volledige misstappen te mogen zetten, te struikelen en weer op te staan. Wat doe jij? Waar geef jij vanaf NU jezelf toestemming voor? Neem jij ook de verantwoordelijkheid om je angst in je ogen te kijken, je reis met veel liefde en vertrouwen te vervolgen, waar je pad je ook brengt? Ben je bereid te struikelen, te stuntelen, te falen (al bestaat dat dus niet echt)?

Wil je onderweg hulp, ondersteuning of iemand die jou helpt te zien wat de eerstvolgende logische en natuurlijke stap is die je mag zetten? Dan ben ik er graag voor je. Ik zet mijn helderheid, compassie en liefdevol zijn voor jou in om je op weg te helpen, zodat je zelf met vertrouwen je reis mag vervolgen. Laat me per mail weten waar jij van droomt. Ik ben zeer benieuwd.

Hartegroet, Mila Verboeket  


19 april 2017