Regie in eigen handen ConfidanzaZit jij zelf achter het stuur? 

Het nieuwe jaar heeft haar eerste voetstappen ruimschoots gezet. Ik ben benieuwd hoe het jou vergaat tot nu toe? Welke inspiratie-woorden / thema’s begeleiden jou op je pad?

Mogelijk begeef ik me op glad ijs door mijn persoonlijke ervaring in dit blog met jou te delen, en toch ben ik er ook van overtuigd dat het jou kan helpen op allerlei manieren. Om trouw te blijven aan mijn eigen woorden: authenticiteit, compassie en onbevreesdheid, wil ik jou dapper en vol zelfcompassie graag inspireren.

Begin januari, ik was onderweg naar mijn werk. Onbevreesd en tegelijkertijd bedachtzaam stapte ik in mijn auto op weg naar de privé-kliniek waar ik met cliënten mag werken vanuit mindfulness. Code oranje leek mij niet zoveel te zeggen, hoewel ik zeer voorzichtig te werk ging. Na een fijne werkochtend stapte ik toch enigszins gespannen terug in de auto, alsof ik wist wat er ging gebeuren.

De ANWB rijdt toch ook niet steeds achter je aan?!

 

Nog geen kwartier later op de snelweg gebeurde er iets heel ingrijpends waar ik eigenlijk al bang voor was (ik had er namelijk ’s nachts al min of meer over gedroomd)…Ik raakte in een slip nadat een vrachtwagen mij raakte en kwam daardoor onheilspellend snel in de berm terecht, bijna tegen de vangrail en van daaruit werd ik weer terug de weg op geslingerd. Ik haalde de vrachtwagen netjes in (zo ben ik dan ook wel weer) en parkeerde de auto enkele meters verder keurig op de vluchtstrook, 20 meter achter een oplegger van een bergingsmaatschappij. 
Als het universum al een grapje wilde uithalen, was ik nu toch zeer verbaasd. Het is alsof ik de controle kwijt raakte, echter was mijn hoofd zeer helder en kon ik adequaat handelen. Toch had ik allerlei vraagtekens boven mijn hoofd hangen.
In het dagelijkse leven heb je tenslotte ook niet de ANWB voortdurend achter je aanrijden in het geval van dat er iets mis kan gaan. Nu stond die bergingsmaatschappij al een andere auto op te laden en nam mij voor het gemak ook maar mee. Natuurlijk was ik de eerste minuten even in schock en kon ik niet geloven dat ik er nog was. Even later stond ik kalm en helder weer achter de vangrail de situatie te overdenken.

Natuurlijke ordening van belangrijkheid

Het is een raar fenomeen, omdat zo’n gebeurtenis mij meteen in luttele seconden confronteerde met een natuurlijke ordening van wat belangrijk is in mijn leven. Mezelf, mijn lief, mijn familie en vrienden, en daarna pas mijn werk, geld, etc. Een helder licht scheen over de spiegelgladde snelweg, en ik bedankte al mijn beschermengeltjes. Want tja, ….ik denk dat het er meerderen waren. 
Opgelucht zat ik een dag later op de bank en ik realiseerde me hoe lastig het is als je in je leven niet zelf achter het stuur zit, als je niet je eigen regie ervaart. Natuurlijk was ik ook dankbaar dat mijn helderheid én een dosis geluk mij vergezelden, terwijl ik even het spoor bijster was. Ik bleef weliswaar vooruit gaan en heb in mijn botsing niet om mijn as hoeven draaien. Dat gaf mij metaforisch gezien ergens ook het vertrouwen dat ik nog steeds op koers zit, maar wel voorzichtig moet zijn met snelheid, grenzen (vangrail en vrachtwagen) en grip.

Controle versus vertrouwen

Het weten dat ik niet alles onder controle had en heb, leek al gauw te vervagen en er kwam er iets belangrijks voor in de plaats. De onderstroom die ik voel is VERTROUWEN. Vertrouwen in het leven zelf, in de liefde! Dat geeft mij telkens weer richting.

In mijn praktijk ontmoet ik regelmatig mensen die ergens een diep vertrouwen hebben in het leven, een sterke intuïtie hebben van oorsprong, maar hier even niet bij kunnen. Vragen in allerlei lagen en dieptes komen dagelijks voorbij in mijn praktijk, vanuit een gevoel van onvrede, onrust of diep verdriet. Zoals bijvoorbeeld : “Is deze baan wel de bedoeling voor mij?” tot “Waarom ben ik hier op aarde?",  zijn aan de orde van de dag.

Je eigen ‘Noorden’ vinden

Wil jij ook leren vertrouwen op je onderstroom en leren luisteren naar je natuurlijk gevoel voor richting, dan ondersteun ik je graag hierin. Het betekent dus letterlijk je eigen innerlijke kompas (opnieuw) leren vertrouwen. 

"Ik ben ervan overtuigd dat het herstellen van verbinding met lichaam, hart en ziel je weer in een natuurlijke flow brengt, waardoor je je stuur weer in eigen handen neemt." 

Het werken vanuit de energetische stoelen kan je bijvoorbeeld sneller helderheid geven en je helpen ballast los te laten tijdens het ontdekken en verstevigen van je eigen pad. Voel je welkom op contact op te nemen om je eigen Noorden weer te vinden!

Warme groet vol vertrouwen,  Mila Verboeket

 2 februari 2017